Diploma uitreiking GT

Kijk in ons fotoalbum voor de foto’s van deze feestelijke avond.

Collega’s beschikken over acteertalent

https://youtu.be/D6QJYMlSNDg

Met een vette knipoog laten we zien dat het niet alleen voor de leerlingen hard werken is, ook de docenten krijgen hun portie wel.

Met dank aan Doron Tempert is er weer een geweldige film gemaakt.

BB1 en 2 Wildlands

De klassen BB1 en 2 hebben vrijdag jl. een prachtige dag bij Wildlands in Emmen gehad. Er zijn mooie foto’s gemaakt door Chelsey uit BB12. Zie hiervoor ons fotoalbum: http://cvanrenneslaan.noordik.nl/fotos/

Zeven medailles bij NK turnen eredivisie

Afgelopen weekend deden tijdens het Nederlands kampioenschap turnen in Sportpaleis Ahoy te Rotterdam maar liefst 6 turnsters mee die op Het Noordik naar school gaan.

Vier zitten op vestiging Noordikslaan (Linde Visscher, Meike Gels, Sara van Disseldorp, Astrid de Zeeuw) en 2 op de vestiging Van Renneslaan (Maud Lammertink en Marieke van Egmond). Ze hebben allemaal goed gepresteerd.

Een overzicht van de behaalde medailles:

  • Sara van Disseldorp: Brons in de meerkamp junioren en 2 keer goud toestelfinales
  • Astrid de Zeeuw: Goud in de meerkamp junioren
  • Marieke van Egmond: Zilver in de meerkamp senioren en 2 keer brons toestelfinales

Ook de turnsters Vera Jonker en Jen Tang gaan naar school op Het Noordik. Allebei hadden ze zich gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap, maar door blessures konden zij helaas niet deelnemen.

Examenuitslag 14 juni

Woensdag 14 juni is de dag van de examen uitslag. Ben je (nog) niet geslaagd, dan word je tussen 14.30 – 15.00 uur gebeld. Heb je om 15.00 uur geen telefoontje gehad, hang dan de vlag maar uit.

Alle examen leerlingen worden om 16.00 uur op school verwacht.

Freshtival

Wat was het weer een leuke schoolavond, gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

Kijk in ons fotoalbum voor deze prachtplaatjes.

Reis Wit-Rusland

21 april was het dan eindelijk zover… na lang voorbereiden vertrok de bus met 32 leerlingen en 7 begeleiders naar Wit-Rusland om op 1 mei weer terug te keren.

Het was een ervaring om nooit meer te vergeten. We hebben heel veel gezien, ondernomen en vrienden voor het leven gemaakt.

Deze reis stond, naast het meebrengen van hulpgoederen, vooral in het teken van kennisoverdracht. Onze leerlingen hebben de leeftijdsgenoten daar een circusproject aangeleerd. Dit project is gebaseerd op doorzettingsvermogen, waar een wil is is een weg en kennis is macht.

We kijken terug op een geweldige tijd en zetten ons expeditie-onderwijs met veel enthousiasme voort.

Klik voor de foto’s op de onderstaande link:

https://photos.google.com/share/AF1QipMbS4Tlt1BA1sAf5Mxu2EPAqbZ5_8c4oYKUe-DfTL1s-MfWOqamPI0E38rwJZivRQ?key=c2ljVVBjUkFDR2FUTDNEYXhuSkxneERuOFc0ajRB

Beeld en Geluid

 

Alle leerlingen van klas 2 zijn op 19 en 20 april naar Beeld en Geluid in Hilversum geweest.

Daar kregen ze drie workshops aangeboden:

  • Een soapverhaal schrijven en spelen
  • Een nieuwsuitzending maken en opnemen
  • Een persoon schminken als slachtoffer van een ongeluk.

De workshops waren bijzonder boeiend en ook de schmink-resultaten mochten er zijn.

Na de lunch konden de leerlingen op eigen houtje de expositie Beeld en Geluid bezoeken en beleven.

Hiervoor gebruikten zij een “magische” ring die allerlei activiteiten ontgrendelde.

Bekijk in ons fotoalbum de leuke foto’s.

Indrukwekkende gastsprekers Tweede Wereldoorlog

In de aanloop naar 4 en 5 mei zijn de burgklasleerlingen van CSG Het Noordik, de locatie C. van Renneslaan, vorige week begonnen aan een project over de Tweede Wereldoorlog. Normaal gesproken behandelt de geschiedenis docent de Tweede Wereldoorlog pas in klas 2, maar het blijft ieder jaar rond deze tijd een interessant onderwerp. Om dit uitgebreide onderwerp behapbaar en levendig te houden hebben de docenten Nederlands en geschiedenis de handen in één geslagen en een project opgezet. Na een aantal spannende introductie lessen, waarbij de docenten verhalen van hun eigen opa’s en oma’s vertelden, hebben de leerlingen een onderwerp uit de oorlog gekozen waar ze meer over willen weten. Zij gaan hier vervolgens zelfstandig meer informatie over verzamelen en presenteren dit op een zelf gekozen manier. In het kader van dit project waren er voor maandag 10 april vier gastsprekers uitgenodigd. Drie heren die zelf als kind de oorlog hebben meegemaakt en een docente Duits, die als Duits meisje na de oorlog in Nederland komt wonen.

 

De heer Waaker, 31 december 1939, is de zoon van een Joodse diamanthandelaar in Amsterdam. In 1943 moet het gezin onderduiken en wordt hij van zijn ouders gescheiden. Pas tegen het eind van de oorlog ziet hij zijn ouders weer terug, maar niet voordat zijn pleegbroer en pleegvader vlak voor het einde van de oorlog worden gefusilleerd. De heer Zijderveld (1934) groeit op in Den Haag en ervaart gedurende de oorlog dat Duitsers niet alleen maar slecht zijn, ook al is zijn vader fel anti-Duits. In de hongerwinter van 1945 wordt hij door zijn vader naar het platteland gebracht om aan te sterken, waar hij tot het einde van de oorlog blijft. De heer Van Trommel, 8 december 1934, groeit op in Scheveningen en krijgt te maken met anti-Joodse maatregelen. Als 8-jarige moet hij alleen onderduiken op een boerderij in Azelo waar hij volledig moet meewerken en last heeft van eenzaamheid en verdriet. Kathleen Krebs vertelt het verhaal van haar vader die in 1933 Duitsland verruilt voor Engeland, maar na het uitbreken van de oorlog wordt geïnterneerd met andere Duitsers, waaronder Joden, communisten, maar ook nationaalsocialisten. Het gezin van Kathleen ondervindt na de oorlog de anti-Duitse sentimenten in Nederland. In hoeverre heeft de Tweede Wereldoorlog haar leven beïnvloed? Wat alle sprekers gemeen hebben is dat het kind wel uit de oorlog is gehaald, maar de oorlog daarmee niet uit het kind is verdwenen.

Naast de indrukwekkende verhalen over de Tweede Wereldoorlog hebben de sprekers de leerlingen ook aan het denken gezet over de hedendaagse omgangsnormen en de actuele politieke ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Olympic Moves handbal

Donderdag 6 april zijn we met 9 leerlingen uit klas 1 en 2 naar Raalte geweest voor de regio finale handbal.

We moesten tegen 3 andere tegenstanders strijden. Bij de eerste wedstrijd konden we al zien dat we het tegen hen niet gingen winnen. Maar de eerste wedstrijd van ons stonden we zowaar op voorsprong. Deze strijd bleef de complete 25min gaande. Helaas verloren we net met 1 punt verschil de wedstrijd.

Het team was super fanatiek en we hadden 3 goede schutters. Ook Djesley hield in de goal super veel tegen.

Al met al waren we een maatje te klein voor de andere 2 teams. Maar we zijn steeds beter gaan spelen. We maakte echt prima goals tegen de andere 2 teams. 3 wedstrijden van 25min was echt wel even flink ploeteren voor de dames.

Het was een leerzame en geslaagde dag in Raalte.