Toptrajectleerlingen aan de slag voor Wit-Rusland

Deze week zijn de GT3, techniekleerlingen gestart met het Talent4Tech project. Het project is gekoppeld aan ons expeditie-onderwijs. Onze leerlingen gaan voor de leerlingen in Wit-Rusland een duurzame zaklamp ontwerpen en maken. 

Vandaag zijn ze gestart met het maken van een mindmap, een samenwerkingsopdracht en het invullen van de competentie-rubrics. Ze zullen begeleid worden door een hbo student die net als hen de weg vmbo-mbo-hbo heeft bewandeld. Ook gaan ze op bezoek bij een technisch bedrijf: PPE, Poly Plastic Engineering.

Doel van het project is om leerlingen te laten ervaren welke werkvormen, opleidingen en beroepen er zijn richting techniek en ze te laten ontdekken wat hun eigen talenten zijn op dit gebied. We verwachten dat dit een leerzaam project wordt waarbij leerlingen met een echte opdracht ervaren hoe mooi het is om in de sector techniek te werken.