Duurzame zaklamp voor Wit-Rusland

Op 16 maart brachten onze Toptrajectleerlingen een bezoek aan Poly Plastics Engineering Almelo (PPE). Dit bedrijf bewerkt technische kunststoffen tot halffabricaten en eindproducten voor industriële toepassingen. De leerlingen uit het derde leerjaar vmbo gemengde en theoretische leerweg zijn bezig met het ontwerpen van een duurzame zaklamp voor medeleerlingen uit Wit-Rusland. De lamp zal straks door PPE gemaakt worden.

Eerst kregen de leerlingen een rondleiding in het bedrijf waarbij ze leerden over de verschillende materialen en het productieproces. De directeur van PPE,  mevrouw David,  heeft de ontworpen concepten van leerling-projectgroepen getoetst op de haalbaarheid voor productie. ‘Ze gaf ons tips waar we aan moesten denken bij het ontwerp van de zaklamp’, vertelt Esther Belinfante uit GT33. ‘Op het moment dat wij de ontwerpen voor de zaklampen klaar hebben dan maakt PPE ze voor ons’.

Talent-4-Tech

Het bedrijfsbezoek vond plaats in het kader van het  Talent-4-Tech project waaraan de leerlingen van het Toptraject deelnemen.  Esther was enthousiast: ‘Ik vond het interessant om het bedrijf gezien te hebben. Nu weten we wat ze daar doen en hoe straks onze zaklamp gemaakt wordt.’