Ambassadeur Wit-Rusland op bezoek

Het gebeurt niet elke dag dat er hoog bezoek is in de klas. Toch was dat precies wat onze leerlingen aafgelopen vrijdag  overkwam. Ter ere van het uitwisselingsproject met Wit-Rusland bracht de Wit-Russische ambassadeur Mikalai  Barysevichs een bezoek aan de school. Hij sprak er onder andere met de acht uitwisselingsstudenten die momenteel in Almelose gastgezinnen verblijven.

Uitwisseling

De Wit-Russische leerlingen zijn in Nederland in het kader van het expeditieonderwijs van Het Noordik. Eerder dit jaar bracht een Nederlandse delegatie een bezoek aan Belarus (Wit-Rusland). Nu brengen acht studenten en één leerkracht dus een tegenbezoek aan Het Noordik. Zij volgen op de vmbo-vestiging C. van Rennelsaan een schoolprogramma dat zes weken duurt. Ze bezoeken daarbij niet alleen de school, maar ook andere schoolvormen en bedrijven. Daarnaast doen ze ook de nodige culturele kennis op in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

 Leerzame ervaring

De studenten hebben het hier enorm naar hun zin, lieten ze enthousiast aan de ambassadeur weten. En zoals het een goed uitwisselingsproject betaamt,  leren de buitenlandse studenten veel van de Nederlandse leerlingen en andersom. De ambassadeur kreeg een rondleiding door de school en de studenten gaven een presentatie over hun ervaringen tot nu toe.