Medailleregen voor turnsters tijdens NK

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap turnen plaats tijdens Fantastic Gymnastics 2016 in sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Zes turnmeiden van Het Noordik namen hieraan deel en met overweldigend succes! Astrid de Zeeuw werd eerste bij de meerkamp eredivisie jeugd en op zondag was er ook nog eens goud voor Astrid op brug en balk. En er was ook een gouden plak voor Maud Lammertink. Zij werd Nederlands Kampioen junioren eredivisie op het onderdeel balk.

De zes LOOT-leerlingen turnen allemaal bij TON in de eredivisie. De dames zetten tijdens het toernooi mooie prestaties neer. Het kampioenschap begon op zaterdag met de wedstrijden voor de meerkamp. Astrid haalde hier dus het goud, Vera Jonker pakte knap het brons net als Marieke van Egmond bij de junioren eredivisie.

Op zondag waren de toestelfinales. Bij de jeugd eredivisie won Astrid dus goud op brug en balk. En verder werd ze derde op vloer en vierde op sprong. Vera behaalde het zilver op sprong en vloer. Op de balk werd ze vierde en zesde op de brug. Sara werd vierde op de vloer en vijfde op de balk en sprong. Bij de junioren eredivisie werd Maud Nederlands Kampioen op balk en derde op vloer. Marieke van Egmond werd derde op brug en balk. Op sprong werd zij vierde. Luna werd vijfde op de vloer.

Gefeliciteerd meiden met deze mooie prestaties!