Noordik-schaatsers bij voorronde NK Scholenploegenachtervolging

Aanstaande donderdag vormt de ijsbaan in Enschede weer het decor voor de regionale voorronde van het Nederlands Kampioenschap Scholenploegenachtervolging. Uiteraard is Het Noordik weer van de partij. Met maar liefst 19 teams zullen we aan de start verschijnen.

Er doen verschillende teams mee. Vier teams in de categorie licentiehouders, wedstrijdrijders dus, waaronder onze Nederlandse Kampioenen van vorig jaar (zie foto). Zij komen dit jaar in een hogere leeftijdscategorie uit, dus zij zullen een rondje extra schaatsen.

Van de vestiging Vriezenveen doen twee teams niet-licentiehouders (recreanten) mee. En de vestiging C. van Renneslaan is vertegenwoordigd met maar liefst 13 teams uit zowel de onder- als de bovenbouw.

Een zware Noordik-delegatie dus, die alles op alles zal zetten om zoveel mogelijk finaleplaatsen te bemachtigen voor Heerenveen. Daar wordt op 23 maart in het Thialf de finale van het Nederlands Kampioenschap Scholenploegenachtervolging verreden.

We wensen alle schaatsers donderdag heel veel succes!