2e klassers Noordik CR vrijwillig aan de slag op NL Doet

ALMELOTweedeklassers van de vmbo-vestiging  Van Renneslaan van Het Noordik steken op vrijdag 9 maart in het kader van NL Doet de handen uit de mouwen bij onder meer De GravenRuiters, Zorgaccent, Voedselbank, AZC Almelo, Stichting De Kleedhoek en Scoop.

Wegens het grote succes van de afgelopen twee jaren werken we hierin opnieuw samen met Stichting Present Almelo. Present organiseert het gehele jaar door projecten en fungeert als brugfunctie tussen groepen vrijwilligers, die een dag(-deel) hulp willen bieden en kwetsbare mensen, die deze groepsinzet goed kunnen gebruiken.

Voorbereiden

De leerlingen zijn op school goed voorbereid op de projecten en de werkzaamheden, die ze gaan verrichten. Present ontwikkelde daarvoor een introductieles, die in de mentorles is behandeld. In die les ging  het over vragen als ‘waarom is vrijwilligerswerk nodig’, ‘wat kan ik dan betekenen’, ‘wat kan ik aantreffen op 9 maart’ en ‘hoe ga ik om met de cliënten / bewoners.’

Klaar voor de start…

Vrijdag wordt op school het startschot gegeven. Daarna vertrekken de 165 leerlingen, verdeeld in 22 groepen, naar de verschillende locaties om aan de slag te gaan. Naast noeste arbeid is er vrijdag ook gelegenheid om kennis te maken met de bewoners. Want hoewel de inzet van de leerlingen hard nodig is, gaat het deze dag uiteindelijk om gezelligheid en ontmoeting!

Goed bezig!

Leerlingen van  onze vestiging van Het Noordik klussen al voor het negende achtereenvolgende jaar voor een leefbare omgeving en voor het goede doel. Sinds 2012 doen ze dit via NL Doet. De variatie in de werkzaamheden is aanzienlijk: tuinen voorjaar-klaar maken, schilderen, soppen, spelletjes doen met bewoners, moestuin voorbereiden en samen een high tea houden. We zijn heel erg trots op onze  leerlingen, die dit via de maatschappelijke stage, doen voor hun medemens in Almelo.