Futsaltoernooi Noordik

Gisteren werd het futsaltoernooi van Het Noordik gehouden in de IISPA. Nadat eerst alle onderbouwklassen al een clinic tijdens de lessen LO hadden gehad.

Tien teams streden in twee poules tegen elkaar om te kijken wie er de halve finale zouden bereiken. In Poule B was het erg spannend en zo gebeurde het dat team Chab Woensel de halve finale niet bereikte ondanks dat er geen enkele keer verloren werd. In poule A bracht de laatste wedstrijd in een onderling duel duidelijkheid over wie 1e en 2e werden in de poule. Dit werd uiteindelijk Blondiewood.

De halve finales waren allebei zeer spannend en van een hoog niveau. Er werd gestreden om elke meter en met goed voetbal en mooie aanvallen werd het doel van de tegenstander gezocht. FC Beast won met 2-1 van FC Biertje en bij de andere halve finale moesten strafschoppen de winnaar bepalen. Deze werden door Blondiewood beter genomen en zij verwezen daarmee De Nemo’s naar de strijd om de 3e plaats.

De finale ging dus tussen Blondiewood (bestaande uit: Maud Eggelte, Ilse Doldersum, Maud Bruinink, Felice David Richard, Jasper Jansen of Lorkeers, Jonathan ter Telgte en Eray Kaplan) en FC Beast (Petros Barsini, Howik Nersisyan, Kunga Kersbergen, Rogelio de Boer, David Leusink en Chris van Meerten). Ondanks kansen over en weer stond het na 8 minuten spelen nog altijd gelijk. Twee keer twee minuten extra tijd moesten de winnaar bepalen. Dit werd uiteindelijk FC Beast dat enigszins gelukkig scoorde via Kunga. Zij mochten dus aan het eind van een spannende, sportieve middag het goud ophalen. Blondiewood werd tweede. FC Biertje (Mika Juninck, Senn Gast, Robin Herssenberg, Yven Broekem en Mitch Schipper) mochten het podium op met de bronzen medaille om hun nek.

 

Kijk voor alle foto’s in ons fotoalbum