NL-Doet

De 2e klassers zijn afgelopen dinsdag op pad gegaan voor NL-Doet!

Bij Huize Friso hebben we met de ouderen gewandeld en geholpen met koersbal. Bij andere zorgcentra is er geklust en geknutseld.

We hadden geluk: het was prachtig zonnig weer. De leerlingen hebben, onder begeleiding, een wandeling gemaakt met acht bewoners door het Schelfhorstpark. De leerlingen en bewoners hebben het naar de zin gehad. Er werden leuke gesprekjes gevoerd en sommige bewoners hebben in stilte genoten van hun tochtje. De leerlingen ervaarden dat het nog niet zo gemakkelijk was om een zware rolstoel te duwen en dat sturen best lastig was. Van de begeleiding kregen we tips hoe de leerlingen het beste de rolstoel konden bedienen. Andere leerlingen hebben geholpen met koersbal. Zij hebben de bewoners geholpen met het aangeven en ophalen van de ballen. Daarnaast gaven ze de ouderen ook tips hoe ze het beste de bal konden spelen en moedigden ze de bewoners aan. Aan het einde van het spel hebben ze zelf een potje Koersbal tegen elkaar gespeeld. Ze vonden het erg leuk om de bewoners te helpen en natuurlijk ook om het spel zelf te spelen.