Goed bezochte informatieavond ouders groep 8

We kijken terug op een goed bezochte informatieavond, waar ouders oprecht geïnteresseerd goede vragen stelden.

Een keuze maken voor een volgende school kan lastig zijn. Welke school past het beste bij mijn kind en welke keuzemogelijkheden zijn er allemaal? Met name in het vmbo zijn er veel afkortingen zoals BB, KB, GTL, mavo, maar wat betekenen deze afkortingen nu? Op onze school bieden we de basisberoepsgerichte (BB) leerweg aan, de kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en de Gemengd Theoretische Leerweg (mavo). We hebben uitgelegd hoe de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs verloopt en over eigen onderwijssysteem verteld.

Mijn Eigen Leerplan

Onze leerlingen vertelden hoe we werken met “Mijn eigen leerplan”, dat je samen met je mentor/coach de dagplanning maakt en je leerdoelen bespreekt. Hierbij komen de 21e-eeuwse vaardigheden ook aan bod, zoals samenwerken, presenteren, creatief denken, ICT vaardigheden en reflecteren. Samen met de mentor/coach bewaak je de voortgang. Er wordt ook vakoverstijgend gewerkt, zo kunnen opdrachten voor biologie kunnen gekoppeld worden met wiskunde etc.

Huiswerkklas en Sportklas

Ook kun je vakken over verschillende niveaus volgen, ben je bijvoorbeeld erg goed in Engels, maar vind je aardrijkunde moeilijker, dan is dit de oplossing. Je schooltijd wordt effectief besteed, leerlingen kunnen al hun huiswerk op school maken en als dit niet in de regulieren schooltijd lukt, dan is de huiswerkklas een oplossing. Hier kun je rustig werken en is er altijd begeleiding aanwezig. We werken met een continurooster waardoor er nooit lesuitval is. Sport je graag en wil je hier meer uren aan besteden, dan is de sportklas echt iets voor jou.

Toptraject

Daarnaast bieden we het Toptraject aan, dit Toptraject begeleidt leerlingen van het vmbo/mavo naar het mbo en uiteindelijk naar het hbo. Oud leerling Loren vertelde hierover, zij heeft deze route gevolgd en studeert nu op het hbo. Als je weet dat je uiteindelijk naar het hbo wilt, maar als je ook praktisch bent ingesteld dan is de route vmbo/mavo – mbo – hbo de route die bij je past. Je krijgt opdrachten om in teamverband uit te voeren, zoals het organiseren van een reis voor mensen met een beperking. Waar moet je allemaal aan denken, welk budget is erg beschikbaar, welke begroting moet je maken en is alles daadwerkelijk uitvoerbaar? Uiteindelijk moet je dit plan verdedigen voor een commissie. Je leert dus samenwerken, zelfstandig ondernemen maar ook presenteren.

Heeft u de informatieavond gemist, dan kunt u hier de PowerPoint bekijken: Voorlichting groep 8 2019 definitief (002)

Aanmelden voor onze school kan middels de button op de homepage van deze website of rechtstreeks.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op en kom langs tijdens ons open huis op 13 januari 18 – 21 uur.

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuws, bezoek van ook onze facebookpagina.