Terugblik op een bijzondere week

Een bewogen periode en een bewogen week. Het Noordik kijkt letterlijk terug op een geslaagde week met de heropening van de school en een nooit eerder vertoonde uitslagdag van de examens.

De geslaagde leerlingen hebben hun cijferlijst deze keer op een wel heel bijzondere wijze opgehaald. Met vlaggen, ballonnen en muziek was de fietsenkelder omgetoverd tot een “Drive-trough.” Op die manier konden – met in acht neming van de 1,5 meter regel- alle eindexamenleerlingen toch op een bijzondere manier in het zonnetje gezet worden.

En hoewel de leerlingen dus vooral even ‘ondergronds’ waren, was er vanaf grote hoogte ook aandacht voor hen. In de ochtend en middag vloog er een vliegtuigje van Het Noordik rond om alle geslaagden ook vanuit de lucht te feliciteren.

Tubantia besteedde in een artikel aandacht aan de drive-through en de boodschap vanuit de lucht.  Op onze facebookpagina zijn foto’s te vinden van deze bijzondere dag.

Heropening scholen

‘Het Noordik is volop in beweging’. Met die kreet heeft de scholengemeenschap de leerlingen de afgelopen week verwelkomd, nadat de school als gevolg van de Coronacrisis ruim twee maanden op slot ging.  ‘De afgelopen periode was lastig, maar heeft ons ook veel goeds gebracht,’ aldus vestigingsdirecteur  Jeroen Langbroek. ‘We konden niet anders dan creatiever omgaan met de lesstof en het toetsen hiervan. Met succes, want we zijn veel praktijkgerichter aan de slag gegaan. Zo hebben we bijvoorbeeld allerlei challenges uitgezet met als resultaat dat veel leerlingen juist extra sprongen hebben gemaakt. We zijn daar heel trots op. Trots op onze leerlingen, op onze collega’s, maar zeker ook op de ouders en verzorgers, want van hen werd veel inzet gevraagd.’

Voorzorgsmaatregelen

Op elke Noordikvestiging zijn volgens protocol de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Om de anderhalve meter maatregel te kunnen handhaven, varieert het aantal leerlingen per klas van negen tot tien, afhankelijk van de grootte van het klaslokaal. Er zijn routes uitgestippeld, hygiënekits geplaatst en er wordt gebruik gemaakt van instructiefilmpjes. De leerlingen zijn vorige week tijdig op de hoogte gebracht van hun lesrooster. Een groot deel van de lessen vindt nog steeds plaats op afstand. Op de Van Renneslaan is zelfs een voorlichtingsfilmpje gemaakt.

De invulling van de onderwijstijd op school varieert per vestiging van éen tot drie dagdelen in de week. Er is extra aandacht voor lessen die op afstand niet mogelijk zijn, zoals praktijk- en gymlessen.

Feestje bouwen

Ook al is de situatie nog niet als vanouds, Het Noordik is heel erg blij dat de school weer open is. De Noordikvestigingen haalden afgelopen week dan ook alles uit de kast om  een klein feestje te bouwen, met spandoeken, versieringen en zonnige decoraties. Met als kers op de taart gisteren de uitslagdag van de examens, waarmee Het Noordik geschiedenis schreef.