Oriëntatiedagen brugklas

Het is altijd spannend om aan een nieuw avontuur te beginnen, zeker als je nog maar 11 / 12 jaar bent en dan naar een middelbare school gaat. Nieuwe vrienden maken hoort daar zeker bij. De oriëntatiedagen hebben ervoor gezorgd dat iedereen elkaar op een ondernemende manier heeft leren kennen. Een mooie start!

 

Kijk voor de foto’s in ons fotoalbum https://cvanrenneslaan.noordik.nl/fotos/

JouwGGD.nl Is er voor jou!

JouwGGD.nl Is er voor jou!

“Ik zit even niet zo lekker in mijn vel en wil graag met iemand praten”, “Er is iets gebeurd en ik weet niet hoe ik het aan mijn ouders moet vertellen”, “Word je van alcohol drinken dom?“, “Ik word steeds dikker. Maar hoe krijg ik mijn gewicht nu terug?”.

Er komt veel op je af
Als puber komt er veel op je af. Dit kan je onzeker maken en soms zelf problemen geven. Jouwggd.nl is er om jou te helpen. Je kunt hier terecht met vragen over gezondheid. Bijvoorbeeld met vragen over voeding en gewicht, seks en relaties, alcohol, roken en drugs en gevoelens. Onderwerpen die jou bezighouden.

Een bekend gezicht op school

Binnenkort is een jeugdarts en jeugdverpleegkundige van GGD Twente aanwezig op school. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige stellen zich eerst voor in de klas, zodat de je weet wie zij zijn en waar je terecht kunt met vragen. Tijdens deze kennismakingsles vullen alle jongeren een vragenlijst in over hun gezondheid. Zit je ergens mee? Dan kan je zelf een gesprek aanvragen met de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige. Ook kan het zijn dat je (vrijblijvend) worden uitgenodigd voor een gesprek.

 

Wij zijn er voor jou

Je kunt ook met ons chatten of mailen via de website www.jouwggd.nl. Ook kun je op deze website veel vinden over onderwerpen die jou bezighouden.

Dopper drinkfles cadeau

We zijn een Gezonde School met aandacht voor goede voeding en beweging. Alle leerlingen krijgen op de 1e schooldag een Dopper drinkfles om zo het water drinken (apart watertappunt in de kantine) te stimuleren. Onze cateraar Vending heeft deze flessen mede gesponsord en doet er nog een kortingscoupon ook bij.

Start schooljaar

Klik op het plaatje voor de vergroting.

Diploma uitreiking GT

Kijk in ons fotoalbum voor de foto’s van deze feestelijke avond.

Collega’s beschikken over acteertalent

https://youtu.be/D6QJYMlSNDg

Met een vette knipoog laten we zien dat het niet alleen voor de leerlingen hard werken is, ook de docenten krijgen hun portie wel.

Met dank aan Doron Tempert is er weer een geweldige film gemaakt.

BB1 en 2 Wildlands

De klassen BB1 en 2 hebben vrijdag jl. een prachtige dag bij Wildlands in Emmen gehad. Er zijn mooie foto’s gemaakt door Chelsey uit BB12. Zie hiervoor ons fotoalbum: https://cvanrenneslaan.noordik.nl/fotos/

Zeven medailles bij NK turnen eredivisie

Afgelopen weekend deden tijdens het Nederlands kampioenschap turnen in Sportpaleis Ahoy te Rotterdam maar liefst 6 turnsters mee die op Het Noordik naar school gaan.

Vier zitten op vestiging Noordikslaan (Linde Visscher, Meike Gels, Sara van Disseldorp, Astrid de Zeeuw) en 2 op de vestiging Van Renneslaan (Maud Lammertink en Marieke van Egmond). Ze hebben allemaal goed gepresteerd.

Een overzicht van de behaalde medailles:

  • Sara van Disseldorp: Brons in de meerkamp junioren en 2 keer goud toestelfinales
  • Astrid de Zeeuw: Goud in de meerkamp junioren
  • Marieke van Egmond: Zilver in de meerkamp senioren en 2 keer brons toestelfinales

Ook de turnsters Vera Jonker en Jen Tang gaan naar school op Het Noordik. Allebei hadden ze zich gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap, maar door blessures konden zij helaas niet deelnemen.

Examenuitslag 14 juni

Woensdag 14 juni is de dag van de examen uitslag. Ben je (nog) niet geslaagd, dan word je tussen 14.30 – 15.00 uur gebeld. Heb je om 15.00 uur geen telefoontje gehad, hang dan de vlag maar uit.

Alle examen leerlingen worden om 16.00 uur op school verwacht.

Freshtival

Wat was het weer een leuke schoolavond, gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

Kijk in ons fotoalbum voor deze prachtplaatjes.