Nationaal Integratiediner

10 oktober jl. werd er weer het Nationaal Integratiediner bij ons op school georganiseerd. Doel van het diner is “het vieren van verschillen.”

Na een voorlichting over het ontstaan van het diner, werden alle door de leerlingen gemaakte en meegebrachte gerechten door 150 gasten geproefd. In het kader van de duurzaamheid hadden de leerlingen zelf een doggy bag gemaakt, zodat iedereen ook nog de lekkere gerechten mee naar huis konden nemen, zo werd er niks verspild.

Het was weer een mooie opkomst van gasten uit verschillende culturen, wat zorgt voor meer samenhang in de maatschappij.

 

Kijk in het fotoalbum voor meer foto’s

Kanjers gezocht voor Junior Stadsprijs Almelo

Ken jij iemand die iets moois doet voor (de inwoners van) Almelo? Een jongere die het verdient om in het zonnetje gezet te worden omdat hij of zij echt een voorbeeld is voor anderen? Geef hem of haar dan op voor de Junior Stadsprijs. Deze prijs is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen of de stad Almelo.

Ken jij zo iemand? Geef jouw Stadskanjer dan vóór 1 november op via www.avedan.nl/juniorstadsprijs.

De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 22 november op de vestiging Noordikslaan zal burgemeester Gerritsen de prijs uitreiken.

Wil je op de hoogte blijven? Like dan onze Facebook pagina, Instagram: jrstadsprijs en Snapchat: jrstadsprijs

Programma 1e schoolweek

Start schooljaar 2018-2019

Alle leerlingen krijgen een brief mee over de start van het nieuwe schooljaar. Nieuwe leerlingen krijgen deze toegestuurd.

Dinsdag 4 september: – Klas 1, start om 8.30 uur in de kantine

Klas 2, start om 10.15 uur in de kantine

BB/KB klas 3, 9.45 uur start in de kantine

GT klas 3, 13.00 uur start in de kantine

BB/KB klas 4, start 8.30 uur in de leeromgeving AVO

GT klas 4, start 8.30 uur in de leeromgeving GT

Zilver voor LOOT turnster Marieke van Egmond

Nieuwe ontwikkeling in ons expeditie-onderwijs

Afgelopen week hebben uit Wit-Rusland Tatsiana Paliyeva, Iryna Zhurlova, Volha Dubadzel en Tatsiana Loban van de Educational Establishment “Mozyr State Pedagogical University verwelkomd.

Doel van dit bezoek was om kennis op te doen van onze onderwijsmethodes, gericht op leerlingen met een speciale hulpvraag. Binnen onze school zijn gesprekken gevoerd met de experts van het zorgteam, maar ook buiten de schoolmuren is ervaring opgedaan bij Hogeschool Windesheim, het Samenwerkingsverband, Ambique beleid wonen, GGD en de sociale wijkteams.

Als afsluiter hebben we een samenwerkingscontract ondertekend om in de toekomst zinvolle samenwerking te kunnen realiseren.

Uiteraard hebben we ze ook de schoonheid van Nederland laten zien, bezoek gebracht aan de klompenmakerij, gegourmet, partijtje klootschieten gedaan en een stadswandeling door Almelo gemaakt.

We kijken terug op een zinvolle week waarin we heel veel van elkaar geleerd hebben.

Geslaagd?

Makers Festival Twente – Play & Learn

Makers Festival Twente: Play and Learn.
Leerlingen van klas 1 worden uitgedaagd met verschillende creatieve en technische workshops op het Indiëterrein.

Foto’s staan in het fotoalbum.

AVA sportactiviteit

Leerlingen uit AVA11/AVA12/AVA13 hebben voor het thema sport een sportactiviteit bedacht voor 66 leerlingen uit de eerste klas. Bij thema sport stonden de vakken wiskunde, techniek, Nederlands en gym centraal. De leerlingen zijn per klas verdeeld in groepjes; het safety-team zorgde bijvoorbeeld voor een route beschrijving naar de locatie en ook hielden zij bij of het parcours/sportveld wel veilig was ed. Het financial-team die zorgen ervoor dat alles met het geld goed geregeld werd bijvoorbeeld: eten en drinken, locatie wat gehuurd moest worden en eventueel andere kosten die gemaakt moesten worden. Het promotieteam zorgde voor voldoende reclame. Het instructie-team was verantwoordelijk voor de sportactiviteit zelf; de warming-up, de instructies tijdens het spel en de teamindeling. De teamcaptains zorgden ervoor dat iedereen zijn werk of taak goed deed en ook daadwerkelijk uitvoerde. Ook communiceerden zij met de verschillende teams om alles in goede banen te leiden.
Geschreven door: Lizet Cangir en Maud Peeze uit AVA13

De foto’s in ons foto-album zijn van dinsdag 15 mei. Leerlingen uit AVA11 verzorgen een sportactiviteit in de IIspahal in Almelo.

Wonderryck

Alle foto’s zijn te bewonderen in ons foto-album!

Klas 2 is op excursie geweest naar museum Natura Docet Wonderryck Twente.

De leerlingen volgen 2 van de 3 workshops, fantasiedier tekenen, braakballen uitpluizen of een presentatie over de evolutie theorie.

Bij de workshop Game over of Next level ging het over de evolutie en hoe diersoorten zich aanpasten aan de veranderingen van de aarde. Aan het eind mochten we een slang vasthouden.