Ouderavond met thema RESPECT!

Gisteravond stond de ouderavond van klas 2 in het teken van het thema RESPECT.
De leerlingen van klas 2 (gedeeltelijk) hadden vorige week al een workshop over dit thema gehad. De andere groepen volgen in maart/april deze workshop.
We begonnen de voorstelling waarin acteurs allerlei situaties uitbeelden die de leerlingen mogelijk in het dagelijks leven kunnen tegenkomen: opzettelijk plaatsen van naaktfoto’s op social media, blowen en pesten vanwege geaardheid etc.
Belangrijkste conclusie van deze avond is, dat je onder alle omstandigheden RUSTIG met je zoon/dochter in gesprek moet gaan. De avond was erg geslaagd en ook de ouders waren enthousiast.

Fijne sfeer tijdens de doel-dagen

We kijken weer terug op sfeervolle dagen waarop we weer veel basisscholen mochten ontvangen. De groepen 8 leerlingen hebben kunnen beleven hoe het er op onze vestiging aan toe gaat. Natuurlijk hebben we een prachtig gebouw met goede faciliteiten, maar de sfeer vinden we vooral heel erg belangrijk.

Het waren drukke, maar vooral ook hele leuke dagen met allemaal leuke groep 8 leerlingen en begeleiders. We zien jullie graag terug tijdens ons open huis op 15 januari (18.00 – 21.00 uur) en neem dan gezellig je ouder(s) mee.

Kijk voor alle foto’s in ons foto-album: https://cvanrenneslaan.noordik.nl/fotos/

Voorlichtingsavond ouders groep 8

Donderdag 16 november – 19.30 uur hebben we de voorlichtingsavond voor ouders van de groep 8 leerlingen.

Een goede keuze maken begint bij een goede voorlichting. Wij zijn een leuke school waar uw kind veel leert en de ruimte krijgt te ontdekken wie hij is en wie hij worden wil. We gaan graag met uw zoon of dochter de uitdaging aan om het beste uit zichzelf te halen.

Griezelen bij Fright Night

Om bij het schoolfeest te komen, moest je wel eerst door ons spookhuis heen en dat was voor sommigen toch wel reden voor hard schreeuwen en gillen. Had je net de IT-clown getrotseerd, dan bungelden wel weer zombies boven je hoofd en toen je dacht alles te hebben gehad, kwam daar die griezel met z’n cirkelzaag voorbij.

Kortom… het was wel een Fright Night om met bibbers aan terug te denken 🙂

Kijk voor de foto’s in ons fotoalbum: https://cvanrenneslaan.noordik.nl/fotos/

Schoolfeest Fright Night

We staan er inmiddels bekend om… Het schoolfeest Fright Night is hét schoolfeest dat je niet missen wilt.

Donderdag 2 november is het weer zover, van 20.00 – 23.30 uur is het griezelen geblazen, dit keer met een echt spookhuis.

Natuurlijk kom je in gepaste kleding naar deze schoolavond. Kom maar op, als je durft!

Grote verloting expeditie onderwijs

Voor de grote verloting hebben de leerlingen allemaal een lotenboekje met 15 loten meegekregen. De bedoeling is om deze te verkopen t.b.v. ons expeditie-onderwijs. Er is hier massaal gehoor aan gegeven. Veel leerlingen hebben extra boekjes opgehaald om zoveel mogelijk geld te kunnen inzamelen.

De 8 leerlingen die het meeste geld inzamelen, mogen in december mee naar Wit-Rusland.

We hebben een prijzenpakket van ruim € 3.000,- en de trekking is 4 december.

Oriënterende reis Wit-Rusland

Voor mevr. Koetsier en mevr. Pas geen herfstvakantie dit jaar. Zij zijn samen afgereisd naar Wit-Rusland om gesprekken te voeren met 4 verschillende scholen. Dit alles om een studenten uitwisseling in de toekomst opnieuw te kunnen realiseren.

In december reizen 8 leerlingen en 4 collega’s naar Wit-Rusland om de leerlingen kennis te laten maken met het schoolsysteem aldaar. De plannen voor deze reis zijn ook besproken tijdens de afgelopen reis.

Er was tevens een ontmoeten met de studenten die eerder tijdens de uitwisseling naar Nederland zijn geweest. Het was goed om te horen dat ze allemaal inmiddels aan de universiteit in Minsk studeren en dat ze allemaal met warme gevoelens terug kijken op hun tijd hier.

We hebben het volle vertrouwen in een goede verdere samenwerking.

Oriëntatiedagen brugklas

Het is altijd spannend om aan een nieuw avontuur te beginnen, zeker als je nog maar 11 / 12 jaar bent en dan naar een middelbare school gaat. Nieuwe vrienden maken hoort daar zeker bij. De oriëntatiedagen hebben ervoor gezorgd dat iedereen elkaar op een ondernemende manier heeft leren kennen. Een mooie start!

 

Kijk voor de foto’s in ons fotoalbum https://cvanrenneslaan.noordik.nl/fotos/

JouwGGD.nl Is er voor jou!

JouwGGD.nl Is er voor jou!

“Ik zit even niet zo lekker in mijn vel en wil graag met iemand praten”, “Er is iets gebeurd en ik weet niet hoe ik het aan mijn ouders moet vertellen”, “Word je van alcohol drinken dom?“, “Ik word steeds dikker. Maar hoe krijg ik mijn gewicht nu terug?”.

Er komt veel op je af
Als puber komt er veel op je af. Dit kan je onzeker maken en soms zelf problemen geven. Jouwggd.nl is er om jou te helpen. Je kunt hier terecht met vragen over gezondheid. Bijvoorbeeld met vragen over voeding en gewicht, seks en relaties, alcohol, roken en drugs en gevoelens. Onderwerpen die jou bezighouden.

Een bekend gezicht op school

Binnenkort is een jeugdarts en jeugdverpleegkundige van GGD Twente aanwezig op school. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige stellen zich eerst voor in de klas, zodat de je weet wie zij zijn en waar je terecht kunt met vragen. Tijdens deze kennismakingsles vullen alle jongeren een vragenlijst in over hun gezondheid. Zit je ergens mee? Dan kan je zelf een gesprek aanvragen met de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige. Ook kan het zijn dat je (vrijblijvend) worden uitgenodigd voor een gesprek.

 

Wij zijn er voor jou

Je kunt ook met ons chatten of mailen via de website www.jouwggd.nl. Ook kun je op deze website veel vinden over onderwerpen die jou bezighouden.

Dopper drinkfles cadeau

We zijn een Gezonde School met aandacht voor goede voeding en beweging. Alle leerlingen krijgen op de 1e schooldag een Dopper drinkfles om zo het water drinken (apart watertappunt in de kantine) te stimuleren. Onze cateraar Vending heeft deze flessen mede gesponsord en doet er nog een kortingscoupon ook bij.