Onderwijsaanbod

Op de vestiging Catharina van Renneslaan bieden we de volgende vmbo-leerwegen aan:

  • De basisberoepsgerichte leerweg
  • De kaderberoepsgerichte leerweg
  • De gemengde leerweg
  • De mavo (gemengde en theoretische leerweg)

De mavo heeft in de bovenbouw:

  • Het Toptraject. Opleidingstraject vmbo-mbo-hbo, samen met het ROC van Twente en Saxion Hogescholen
  • De mavo-havo klas voor het opleidingstraject mavo-havo

In het menu bovenaan deze pagina zie je een compleet overzicht van ons onderwijsaanbod en daarmee in een oogopslag wat we allemaal in huis hebben.

Het bijzondere van de Catharina van Renneslaan is het maatwerkprogramma en dus gepersonaliseerd onderwijs voor elke leerling. Je werkt, leert en ontwikkelt je als leerling op het voor jouw hoogst haalbare niveau. Ben je dus bijvoorbeeld erg goed in talen dan kun je voor die vakken op een hoger niveau onderwijs volgen. Dit betekent dat je mogelijkheden en ontwikkelkansen optimaal kunt ontplooien op onze school.

Van mavo naar havo

Samen met het SLO (www.slo.nl) hebben we een programma samengesteld om de overstap van de mavo naar havo makkelijker te maken. Zo werken we aan werkhouding, ambitie en inzicht, dus noodzakelijke competenties voor op het mbo en hbo. Ook besteden we extra aandacht aan de vakken Nederlands, Engels en wiskunde.

In het derde jaar krijg je voorlichting over welke keuzes je moet maken als je na het halen van de mavo door wilt stromen naar de havo. In het begin van het vierde leerjaar kun je aangeven of je het mavo-havo programma wilt volgen.